Broodkever bestrijding

Bij de Ongediertebestrijding Zandvliet komen regelmatig meldingen binnen over overlast van 2 tot 4 mm bruine tot roodbruine insecten die massaal in een woning verblijven.
Na onderzoek blijken deze beestjes broodkevers te zijn.
Broodkevers zijn te herkennen aan het halsschild dat als een soort monnikskap de kop bedekt en aan de dekschilden die fijne lengte strepen vertonen. Ze zien er in eerste instantie uit als houtwormkevers, dat komt omdat ze tot dezelfde familie behoren.

Leefwijze van de broodkever.

De vrouwelijke broodkever legt ca 60 eieren. Na 28 dagen komen uit de eitjes de larven, die zich verpoppen in een cocon gemaakt van voedseldeeltjes en speeksel. De ontwikkelingsduur van een ei tot een kever bedraagt bij 18 graden 7 maanden. Hoe hoger de temperatuur is, hoe sneller de ontwikkeling zal gaan. Bij 30 graden is de ontwikkelingsduur nog maar een maand. De larven gaan op zoek naar ander voedsel en tasten zo weer andere producten aan.

Broodkevers leven en planten zich voort in zetmeelhoudend vast voedsel zoals brood, beschuit, macaroni en vermicelli.

Als droge voedingsproducten aangetast zijn kan dit geconstateerd worden door de ronde gaatjes in de producten. Dit zijn de uitvliegopeningen van de volwassen kevers, bij meelachtige producten kan dit geconstateerd worden door de aanwezigheid van cocons die zich bevinden tegen de wanden en op de bodem van het verpakkingmateriaal. Ze boren zich om uit te vliegen door o.a. plastic en papier. Bij constatering van broodkevers is het belangrijk dat alle voedingsproducten worden gecontroleerd op de aanwezigheid van larven of volwassen kevers. Het is raadzaam om alle kasten controleren. Vergeet hierbij de kunstzinnige deegwaren die aan de muur hangen niet, want ook deze worden nogal eens aangetast. Bij constatering kan men het beste deze producten vernietigen en de nieuwe producten in een goede afsluitbare verpakking doen.

Broodkever bestrijding

Heeft u in uw bedrijf of pand last van broodkevers ? Neem dan contact met ons op. We informeren u graag over een passende bestrijdingswijze in uw pand en de kosten.
Voor meer informatie over bovengenoemde of andere plaagdieren kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.Ook kunt u direct bellen naar:0251-242233