Alles over spinnen

Algemeen

Spinnen behoren tot de klasse van spinachtigen, waartoe ook hooiwagens, schorpioenen, mijten en teken behoren. Alle spinachtigen hebben 8 poten, terwijl insecten er maar 6 hebben. Enkele bekende spinnensoorten in Nederland zijn de huisspin en de trilspin binnenshuis, en de kruisspin en huiszebraspin buitenshuis.

pexels-mark-vegera-997313

Wat houdt een wegspinnen behandeling eigenlijk in?

We verwijderen zoveel mogelijk alle webben en spinnennesten van uw huis, tuinhuis, schutting, tuinset, speeltoestellen. Als dat gedaan is behandelen we alle looproutes en schuilplekjes waar de spinnen en de insecten zich normaal ophouden, dit doen we met een nevelspuit. Hierdoor komt het beschermlaagje op alle plekken waar de spin normaal zit of zijn nest maakt. Na een eindcontrole is de behandeling klaar. Uw huis, hout en schilderwerk is nu voorzien van een beschermlaag en blijft langdurig spin en insectvrij. Na de behandeling kunt u gewoon uw ramen zemen. Het is echter verstandig om de eerste 6 weken de behandelde plekken te ontzien. Ons product is transparant en laat dus geen vlekken achter. Bovendien is het 100% biologisch afbreekbaar en heeft het geen negatieve invloed op planten en is veiling voor kinderen en dieren.

Leefwijze

Spinnen verplaatsen zich veelal lopend, maar ook zwevend aan de door hen geweven “herfstdraden”. Zo kunnen vooral jonge spinnetjes zich tientallen meters door de lucht verplaatsen.

Levenscyclus

Spinnen hebben evenals insecten een uitwendig skelet, de chitinehuid; tijdens de groei vervellen ze enige malen. De in Nederland levende spinnensoorten worden in het algemeen een jaar oud. Enkele soorten overwinteren en sterven in de herfst.

DSC_0181

Door ons laten bestrijden

Financieel is het aantrekkelijk om een contract op te stellen voor 1 of 2 behandelingen per jaar gedurende een aantal jaren. Eventueel kunnen wij tuinhuisjes, tuinsets en dergelijke direct mee behandelen, vanaf €20,-.

Ons product voldoet aan alle strenge eisen van de wetgever en aan de hoge verwachtingen van de klant. Wij hebben alle expertise en kennis opgebouwd om alle problemen op het gebied van spinnenoverlast op te lossen.Wij werken in opdracht van particulieren en bedrijven/instellingen.

Zelf bestrijden?

Bij een behandeling met Web Free wordt een transparante conserveringslaag aangebracht waaraan spinweb zich niet kan hechten.
De behandelde plaatsen worden oninteressant voor de spin om zich op te houden, waardoor deze een andere nestelomgeving zal zoeken.

Daarnaast zorgt de natuurlijke conserveringslaag ervoor dat de vervuiling veroorzaakt door spinnen, luizen, vliegen, muggen, wespen, witte vlieg, wants, trips en spint wordt afgestoten waardoor het behandelde oppervlak langdurig schoon blijft.

pexels-pixabay-276487